skip to Main Content
Steffie Mooren

Steffie is geboren en getogen in Swalmen en in 1998 afgestudeerd als verloskundige aan de Vroedvrouwenschool te Kerkrade. Na een klein jaar werkzaam te zijn geweest in enkele andere praktijken, is ze in april 1999 met ontzettend veel plezier aan de slag gegaan bij Verloskundigenpraktijk Roermond en woont ze weer in Swalmen. Steffie is trotse moeder van 2 dochters, Timme en Joes.

Naast haar werk als verloskundige, is Steffie oprichtster van de stichting Kumi Hospital Uganda. Directe aanleiding voor de oprichting van de stichting waren de indrukwekkende ervaringen die ze opdeed tijdens een vrijwillig werkbezoek aan het Kumi Hospital in de zomer van 2003. Ze werd toen geconfronteerd met een hoge moeder- en kindersterfte als gevolg van chronische armoede en structureel gebrek aan geld en zorg.

 De toenmalig medisch directeur dr. John Opolot inspireerde haar zodanig dat dit haar heeft doen besluiten de stichting Kumi Hospital op te richten met als eerste doel het verbeteren van de verloskundige zorg in het ziekenhuis en de regio.
Inmiddels is stichting Kumi Hospital uitgegroeid tot een volwaardige en professionele stichting.

Steffie ziet het als ons voorrecht om een steentje bij te dragen aan een beter leven voor mensen waarvoor dat geen vanzelfsprekendheid is. Steffie: “Wij, als stichting, willen een wereld van verschil maken, simpelweg omdat we het kúnnen!” Als praktijk steunen we de stichting met kennis en materialen, maar ook financieel, door voor iedere bevalling 5 euro te doneren aan de stichting.

Back To Top